Єнс Столтенберг озвучив плани Кремля щодо України на весну 2023 року

Наразі відсутні умови для завершення війни в Україні дипломатичним способом. Росія не прагне переговорів, а намагається заморозити конфлікт і накопичити сили для нового наступу навесні.

Столтенберг

Столтенберг про війну в Україні. Фото - rbc.ua

Як повідомляє “НБН” з посиланням на Financial Times, про це генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив під час заходу Global Boardroom.

“Ми припускали ще восени 2021 року, що Росія почне повномасштабне вторгнення в Україну. Тепер ми спостерігаємо за спробою росіян заморозити конфлікт, відновити сили і наступної весни розпочати новий наступ”, – пояснив Столтенберг.

Також політик додав, що союзники на Заході мають надалі забезпечувати постачання зброї до України. Говорячи про майбутню зиму, Єнс Столтенберг висловив думку, що в цей період війна перейде в спокійнішу фразу, оскільки завданням обох сторін буде спроба перегрупування та переозброєння своїх сил. З огляду на це країнам НАТО потрібно й надалі підтримувати Україну.

“З боку Росії не спостерігається якихось прагнень припинити війну у мирний спосіб. Чим більше ми виявляємо інтерес до мирного рішення, тим швидше Україна отримує військову підтримку. Україна зараз уже має імпульс, а країни-члени НАТО постійно обговорюють, яке озброєння може бути передано Києву“, – повідомив Столтенберг.

Нагадаємо, раніше ми вже писали про те, що Столтенберг заявив про те, що агресор не має виграти війну проти України.

Exit mobile version