Путін не залишив мету підкорити всю Україну: Столтенберг розповів, що планує Росія

Генсек Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг вважає, що на сьогоднішній день відсутні ознаки того, що російський диктатор Володимир Путін відмовився від своєї першочергової мети захопити всю територію України.

Єнс Столтенберг

Столтенберг про війну РФ проти України. Фото - slovoidilo.ua

Як передає “НБН” з посиланням на France24, про це повідомляє видання AFP.

На думку політика, не варто недооцінювати Росію, оскільки влада цієї країни має намір вести затяжну війну. Країна-агресор проводить мобілізацію та залучає все більший обсяг ресурсів. Російські збройні сили хочуть отримати доступ до різних видів зброї та боєприпасів.

“Ми повинні розуміти, що президент РФ Путін готовий протягом тривалого часу брати участь у цій війні та розпочинати нові наступи”, – стверджує Столтенберг.

Також він вважає, що нинішня війна, подібно до більшості військових конфліктів, завершиться переговорами. При цьому генсек НАТО наголосив, що в будь-якому прийнятому рішенні має бути становище, що Україна надалі залишатиметься незалежною та суверенною країною.

Найкращим способом досягти цього – надання Україні військової підтримки, щоб Путін усвідомив, що йому не вдасться здобути перемогу на фронті і, таким чином, він має брати участь у переговорах.

Нагадаємо, раніше Столтенберг зробив заяву про те, що війна в Україні може вийти з під контролю та перетворитись на війну між НАТО і РФ.

Exit mobile version