Президент Фінляндії пропонує створити у Європі потужний підрозділ із танками Leopard для України

Фінляндія готова винести на розгляд союзників пропозицію щодо створення в Європі потужного підрозділу з танками Leopard для України.

Президент Фінляндії

В Фінляндії закликали допомогти Україні танками. Фото - 5.ua

Як повідомляє “НБН” з посиланням на “Укрінформ“, з такою заявою під час брифінгу у Києві виступив президент Фінляндії Саулі Ніїністе.

“Ми повинні розуміти, що зараз триває дискусія щодо танків, і вона стосується великого підрозділу. Недостатньо взяти один танк тут, інший там. Потрібно створити потужний підрозділ у Європі. Фінляндія зараз обговорює перспективи створення такого підрозділу в Європі, ми вивчаємо варіанти”, – підкреслив Ніїністе і пояснив, що його країна сприятиме створенню такого підрозділу.

За словами політика, Фінляндія – це одна з нечисленних європейських країн, у якій проводиться заклик до лав збройних сил, також має інструкторів високого класу та інфраструктуру. Президент додав, що країні потрібно дотримуватися пильності та обережності.

“Серед країн, які мають “Леопарди”, – понад десять у Європі – у Фінляндії найбільш особливе становище, оскільки ми є єдиною країною – членом ЄС, але не членом НАТО, у якої найдовший кордон у Європі після України”, – додав Ніїністе.

Нагадаємо, раніше один з німецьких заводів висловив готовність надати Україні 139 танків Leopard.

Exit mobile version