Висловлювання китайського посла: французьке МЗС вимагає пояснень від уряду КНР

Представники французького уряду вимагають від Китаю пояснити позицію посла щодо країн, які здобули незалежність внаслідок розвалу СРСР.

Франція

Фото — State Departament

Про це пише “НБН“, із посиланням на заяву Міністерства закордонних справ Франції, яку оприлюднив депутат Бенджамін Хаддад.

У заяві йдеться про те, що Франція з тривогою прийняла слова китайського посла про те, що суверенітет країн, які здобули незалежність внаслідок розвалу Радянського союзу, піддається сумнівам. Тому французький уряд просить Китай дати пояснення висловлюванням посла.

Крім того, у МЗС Франції заявили про те, що вони продовжують залишатися солідарними з тими країнами, які змогли здобути незалежність після багатьох років гноблень у 1991 році, внаслідок розвалу Радянського союзу.

Також там висловились і про Україну.  Представники французького Міністерства закордонних справ зазначили, що Україна, як і ще низка держав, здобули свою незалежність у 1991 році в результаті розвалу СРСР, а їх суверенітет був визнаний усіма країнами світу, в тому числі і Китаєм. До того ж, Україна є членом ООН.

Крім того, Крим — це територія України, яку також було визнано міжнародною спільнотою 1991 року, а його анексія Росією є незаконною.

Ми також писали про те, що Макрон хоче залучити Китай до російсько-українських переговорів.

Exit mobile version