Шольц запропонував да Сілві передати Україні боєприпаси: президент Бразилії спробував виправдатися за відмову

Федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц запропонував бразильському лідеру продавати снаряди для українських військ. Однак Луїс Інасіу Лула да Сілва відмовив главі уряду ФРН, спробувавши знайти собі виправдання.

Луїс Інасіу Лула да Сілва

Фото – profile.ru

На думку Шольца, да Сілва міг дати ЗСУ боєприпаси для німецьких танків Leopard, проте бразильський президент відкинув таку ініціативу. В інтерв’ю виданню El Pais він спробував виправдатись за своє небажання допомогти Україні, інформує «НБН».

За словами глави Бразилії, він не продаватиме снаряди для українських захисників, оскільки не хоче, щоб його країна стала «стороною військового конфлікту».

Да Сілва заявив, що якщо росіяни виявлять, що ЗСУ запустили ракету, продану Бразилією, це нібито означатиме, що його держава вступила у війну. Політик додав, що у такому разі він не зможе говорити про мир.

Зазначимо, що да Сілва відомий своїми скандальними висловлюваннями про війну в Україні, зокрема на початку місяця він запропонував віддати Росії Кримський півострів. У МЗС України різко відреагували на «миротворчу» ініціативу бразильського лідера.

Exit mobile version