Вибори у Туреччині: чи зможе Ердоган утриматися за владу

14 травня, в неділю, в Туреччині проходять президентські вибори, серед кандидатів присутні два лідери: чинний президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган та опозиційний кандидат Кемаль Киличдароглу.

Ердоган

Фото - Sky News

Про це повідомляє “НБН” із посиланням на турецькі ЗМІ.

Відомо, що Реджеп Тайіп Ердоган у разі, якщо не зможе здобути перемогу на виборах, вперше за 20 років пообіцяв мирним шляхом передати владу і не сперечатися з вибором народу. Самі вибори стартували о 8-й ранку і мають завершитися о 17:00.

Наразі також відомо, що засобам масової інформації заборонено повідомляти часткові результати виборів у Туреччині до 21:00. До того ж відомо, що жодних екзит-полів у Туреччині також не проводилося, тому дізнатися переможця заздалегідь не вдасться.

Варто зазначити, що Киличдароглу – це опозиційний 74-річний політик. Вперше в історії всі шість опозиційних партій об’єдналися в одну та висунули свого єдиного кандидата на пост глави турецької держави. До речі, згідно з опитуваннями відомо, що більшість місцевих жителів все ж таки не хоче, щоб Реджеп Тайіп Ердоган знову став президентом Туреччини.

Зазначимо, що у разі, якщо жоден із кандидатів не зможе набрати на виборах понад 50%, то тоді президентські перегони визначать переможця у другому турі 28 травня.

Зазначимо, що раніше Ердоган провів переговори з Путіним.

Exit mobile version