Не панацея, і не чарівна паличка – у Пентагоні розповіли, яка зброя «потрібніша» Україні, ніж винищувачі F-16

Глава Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі вважає, що Україні більш потрібні системи протиповітряної оборони, ніж американські багатофункціональні винищувачі F-16.

Пентагон

Фото – reuters.com

Під час прес-конференції у четвер, 25 травня, представник Пентагону заявив, що питання передачі бойової авіації Україні нині менш актуальне, ніж тема зміцнення її протиповітряної оборони, інформує «НБН».

За словами генерала, найшвидший та найдешевший спосіб захисту неба над Україною – робити це за допомогою наземних систем ППО. Міллі зазначив, що мета надання винищувачів F-16 – забезпечення контролю у повітрі, проте ЗСУ знадобиться безліч таких бойових літаків, оскільки ЗС РФ має величезну кількість авіації.

Представник Міноборони США пояснив, що десять F-16 коштують мільярд доларів і ще стільки ж грошей потрібно на їх утримання. Країна-агресора має тисячі винищувачів четвертого і п’ятого поколінь, тому, щоб конкурувати з окупантами в повітрі, потрібна значна кількість американських бойових літаків.

Генерал додав, що на цьому етапі війни F-16 – «не панацея, і не чарівна паличка». Україна потребує сильних ВПС, проте на їх створення потрібен час та ресурси.

Раніше у Повітряних силах пояснили, чому українські льотчики ще не розпочали навчання на винищувачах F-16.

Exit mobile version