Да Сілва оскандалився новим висловом про війну: у чому президент Бразилії звинуватив Зеленського і Байдена

Президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва вважає, що світ втомився від російсько-української війни. Крім того, політик звинуватив главу України Володимира Зеленського та американського лідера Джо Байдена у тому, що вони нібито не продовжили переговори із кремлівським диктатором.

Луїс Інасіу Лула да Сілва

Фото – profile.ru

Агентство Bloomberg, посилаючись на свої джерела, повідомило, що бразильський лідер на саміті лідерів країн Євросоюзу, Латинської Америки та Карибського басейну відмовився засуджувати агресію РФ, інформує «НБН».

Журналісти пишуть, що відмова да Сілви зробити риторику щодо розв’язаної Росією війни в Україні більш жорсткою викликало розчарування у держав ЄС та зміцнило позиції країн Латинської Америки, які не схвалюють різких формулювань щодо вторгнення армії Путіна.

Крім цього, бразильський президент звинуватив Зеленського і Байдена у тому, що вони нібито не змогли продовжити переговорний процес із главою Кремля Володимиром Путіним.

За словами політика, «світ втомився» від війни в Україні. Він додав, що має бути група держав, яка з настанням миру має говорити з Києвом та Москвою.

Нагадаємо, що да Сілва після саміту «Великої сімки» у Хіросімі скаржився, що Зеленський не зустрівся з ним у рамках заходу. В ОПУ пояснили, чому переговори лідерів не відбулися.

Exit mobile version