Контрнаступ ЗСУ: генерал Міллі пояснив, чому не варто називати провальною військову операцію України

Голова Комітету начальників штабів Збройних сил США Марк Міллі закликав не називати український контрнаступ провальним. За словами генерала, військова операція України може просуватися повільніше, ніж передбачалося, проте захисники здатні задіяти додаткові бойові потужності.

Генерал США Марк Міллі

Фото – defense.gov

У вівторок, 18 липня, під час спільного брифінгу для преси з головою Міністерства оборони США Ллойдом Остіном Міллі заявив, що український контрнаступ «далекий від провалу».

Про це повідомляє «НБН» з посиланням на «Голос Америки».

Відповідаючи на запитання журналістів щодо результатів засідання зустрічі у форматі «Рамштайн», воєначальник зазначив, що надто рано заявляти про провал масштабної військової операції України, оскільки «залишається багато боротьби».

За словами генерала, контрнаступ ЗСУ може просуватися повільніше, ніж очікувалося, оскільки «війна на папері» відрізняється від реальних бойових дій. Захисникам потрібно бути обережними, щоб проходити через заміновані окупантами території.

Голова Комітету начальників штабів ЗС США переконаний, що армія України має значну кількість бойової потужності, яка поки що не задіяна. Наразі військові зберігають свою боєздатність, стабільно та акуратно прокладаючи свій шлях.

Нагадаємо, у Міноборони України назвали головні причини сповільнення контрнаступу захисників.

Exit mobile version