Вони мають це робити вже зараз – Трамп хоче, щоб Європа відшкодувала США витрати на зброю для України

45-й президент США Дональд Трамп має намір у разі свого переобрання попросити європейські держави заплатити Америці за озброєння, яке вона відправляла Україні.

Дональд Трамп

Фото – AP Photo / Evan Vucci

У вівторок, 18 липня, колишній американський лідер опублікував передвиборче відео, в якому поскаржився на те, що нібито арсенали США та запаси зброї порожні, країна «повністю принижена», а її президент Джо Байден втягує державу у Третю світову війну, інформує «НБН».

За словами політика, якщо він знову займе президентське крісло, Вашингтон проситиме країни Європи компенсувати Америці витрати на військову допомогу Україні, щоб США відновили запаси зброї.

Трамп вважає, що європейські держави нібито мають робити це вже зараз, проте нинішній глава США «занадто слабкий», «його не поважають» і він «не може просити про це».

Екс-президент Америки дорікнув союзникам США в Європі за те, що нібито вони надали мізерну частку військової допомоги українцям. Скандальний політик додав, що після повернення до Білого дому він має намір вести міжнародну політику, де інтереси його країни будуть на першому місці.

Нагадаємо, що глава України Володимир Зеленський відповів на обіцянки Трапма закінчити війну з РФ за день у разі його переобрання на пост президента.

Exit mobile version