Путін і Лукашенко лякають Захід «вагнерівцями»: в ISW оцінили загрозливі заяви диктаторів

На зустрічі в РФ російський і білоруський диктатори висловилися про український контрнаступ і спробували залякати країну НАТО «вагнерівцями», посилюючи інформаційні операції проти Заходу. У вашингтонському Інституті вивчення війни оцінили загрозу.

Володимир Путін і Олександр Лукашенко

Фото – gazeta.ru

Напередодні кремлівський диктатор і нелегетимний президент Республіки Білорусь зустрілися під Санкт-Петербургом. Путін і Лукашенко озвучили дезінформацію про те, що контрнаступ ЗСУ провалився, а також заявили, що ПВК «Вагнер» становить військову загрозу для Польщі, інформує «НБН».

Аналітики ISW у своєму звіті зазначили, що українські й західні лідери переконані, що зарано давати оцінки масштабній військовій операції, оскільки Київ ще не задіяв усі підготовлені сили, а захисники здатні почати рішучі дії в будь-якому місці та в будь-який час.

Також американські експерти спростували слова диктаторів про те, що бойовики «Вагнера» загрожують Польщі. Вони пишуть, що немає жодних даних про те, що найманці мають важке озброєння, щоби почати серйозний наступ на Україну чи Польщу. Армія Пригожина після «бунту» передала таку зброю Міноборони РФ.

Зазначимо, що на зустрічі з Путіним Лукашенко заявив, що бойовики ПВК «Вагнер» нібито «рвуться у похід» на Польщу.

Exit mobile version