Не в окопах, а в теплих кріслах – екс-генерал Бундесверу закликав Захід припинити критикувати контрнаступ ЗСУ

Екс-генерал Бундесверу, німецький політик Родеріх Кізеветтер підтримав український контрнаступ, закликавши Захід не критикувати масштабну військову операцію, а прискорити постачання озброєння Києву.

ЗСУ

Фото – novoeizdanie.com

Депутат найбільшої німецької опозиційної партії ХДС з питань оборони звинуватив західних союзників у недостатній та несвоєчасній допомозі ЗСУ у період контрнаступу, інформує «НБН» з посиланням на «Укрінформ».

За словами Кізеветтера, у документі, який він ніколи не бачив, критикують методи ведення контратак захисниками. Колишній генерал Бундесвера заявив, що ті, хто не перебувають в окопах, а сидять у теплих кріслах і не мають реальних даних про ситуацію, не повинні критикувати хід контратак українських військ.

Німецький політик зазначив, що ЗСУ мають керуватися власним досвідом та обходитися невеликою кількістю військової допомоги, яку Захід надає Києву.

Депутат звинуватив ФРН та інші держави-союзники у несвоєчасному наданні озброєння Україні, через що захисники втратили майже рік, а окупанти змогли окопатися та розширити лінію оборони. Він додав, що армія Німеччини ніколи б не розпочала військову операцію без належної ППО та підтримки з повітря.

Раніше глава ЦРУ, коментуючи контрнаступ ЗСУ, вказав на слабкі місця країни-агресора.

Exit mobile version