Нерішучість США впливає на успіх контрнаступу ЗСУ: Болтон розкритикував стратегію Білого дому щодо України

Колишній радник глави США із нацбезпеки Джон Болтон розкритикував позицію Вашингтона щодо України. Політик вважає, що контрнаступ ЗСУ не дає бажаних результатів через нерішучість американського керівництва.

Джон Болтон

Фото – gettyimages.com

В інтерв’ю The Wall Street Journal екс-радник Дональда Трампа заявив, що НАТО не хоче повною мірою виконувати свої обіцянки щодо відновлення територіальної цілісності України, інформує «НБН».

За словами політика, у західних столицях викликають «обережність, що паралізує» постійні дискусії про те, чи відправляти Києву ту чи іншу зброю, ядерний шантаж Москви і вічний страх перед потенційним конфліктом Альянсу з РФ.

Болтон заявив, що зусилля Білого дому спрямовані лише на те, щоб не допустити російського завоювання, через що ЗСУ не можуть досягти серйозних успіхів у контрнаступі. Натомість Байден має почати активно працювати над перемогою українців, які мають хоробрість та наполегливість.

Позиція Вашингтона призвела до того, що ЗС РФ успішно обороняються, незважаючи на санкційний удар, який мав підірвати військовий потенціал окупантів. Екс-радник американського президента зазначив, що керівництву США потрібно переглянути свою політику щодо України, розширити антиросійську коаліцію та зміцнити внутрішню підтримку Києва.

Раніше екс-посол США в Україні розповів, скільки Америка витрачає на допомогу ЗСУ зі свого оборонного бюджету.

Exit mobile version