У ФСБ РФ закликали Путіна звільнити Шойгу і Герасимова і провести в Росії мобілізацію

На території країни-агресора Російської Федерації в лавах вищих ешелонів влади, очевидно, стався розкол. Такого висновку можна дійти, виходячи з того, що група представників ФСБ РФ виступила за те, щоб глава Кремля Путін підписав Указ про звільнення чинного міністра оборони Росії Сергія Шойгу, а також керівника Генерального штабу РФ Валерія Герасимова.

Сергій Шойгу

Фото - rbc.ru

Як інформує “НБН” із посиланням на Bloomberg, двоє анонімних співрозмовників видання повідомили про те, що низка представників ФСБ, які займають агресивнішу позицію, підтримали вимоги ватажка приватної військової кампанії “Вагнер” Євгена Пригожина, який наполягав на зміні вищого військового керівництва Російської Федерації.

Крім того, ще п’ять джерел видання Bloomberg додали, що прихильники так званої “яструбиної позиції” хоча почати воювати на території України ще агресивніше. Зокрема, вони пропонують оголосити в Росії воєнний стан і почати повномасштабну мобілізацію.

Але, так чи інакше, зараз “не передбачається жодних ознак того”, що Кремль має намір звільняти Шойгу і Герасимова з їхніх посад. 

 Нагадаємо, раніше Шойгу озвучив нове пріоритетне завдання РФ у війні проти України.

Exit mobile version