Менше 3% військового бюджету США допомогли ЗСУ знищити половину армії РФ: сенатор Ліндсей Грем розповів про допомогу Україні

Сполучені Штати Америки витратили менше трьох відсотків військового бюджету на надання допомоги захисникам Української держави в їхньому протистоянні російській армії. Але, незважаючи на такий невеликий відсоток, це допомогло ЗСУ знищити половину російської армії.

США

Фото - delfi.lt

Як інформує “НБН” із посиланням на “Укрінформ”, з такою заявою виступив сьогодні під час прес-конференції в Києві американський сенатор Ліндсей Грем.

Зокрема, він заявив, що Сполучені Штати Америки під час холодної війни витрачали мільярди для того, щоб агресія РФ була припинена. Нині ж, за його словами, Вашингтон витратив лише три відсотки американського оборонного бюджету на те, щоб допомогти військовим України, які змогли знищити половину армії країни-агресора Російської Федерації.

Для безпеки Сполучених Штатів Америки, як зазначив сенатор, це є найкращою інвестицією за весь час. А Україна є найкращим, найпрекраснішим партнером .Америка, за його словами, “не бачила такого партнера з часів Черчилля”.

Американська розвідка, як додав Грем, перед вторгненням РФ в Україну, вельми помилялася, переоцінюючи в рази міць армії Путіна.

Нагадаємо, раніше американські чиновники озвучили кількість загиблих українських та російських військових у війні, розпочатій Путіним в Україні.

Exit mobile version