Путін на саміті БРІКС: на що скаржився кремлівський диктатор під час відеовиступів

Кремлівський диктатор Володимир Путін не поїхав до ПАР на саміт групи країн БРІКС, проте приєднався до заходу через відеозв'язок. Під час виступів президент-агресор виправдовував вторгнення в Україну та скаржився на антиросійські санкції.

Володимир Путін

Фото – ria.ru

Після того, як Міжнародний кримінальний суд видав ордер на його арешт, глава Кремля відмовився від поїздок за кордон, зокрема, вирішив не бути особисто присутнім на саміті БРІКС в Йоганнесбурзі.

Про це повідомляє «НБН» з посиланням на «Голос Америки».

Напередодні саміту президент ПАР Сиріл Рамафоса наголошував, що його країна бере участь в ініціативі щодо досягнення миру в Україні та сприяє переговорам для функціонування «зернової угодии».

Однак Путін використав свої відеовиступи на саміті, щоб у черговий раз виправдати зрив Чорноморської ініціативи Москвою та довести, що проблеми із продовольством у світі нібито викликані «незаконними» західними антиросійськими санкціями.

Також диктатор виправдовував вторгнення РФ до України, стверджуючи, що війну «розв’язав Захід із сателітами».

Нагадаємо, що візит російського лідера до Туреччини відкладається. Президент Реджеп Ердоган повідомив, коли він розраховує зустрітись із Путіним.

Exit mobile version