Удар по аеродрому в Пскові: аналітики ISW пояснили, чому ППО пропустила безпілотники

У ніч на середу, 30 серпня, дрони атакували аеродром у російському Пскові, внаслідок удару БПЛА було пошкоджено та знищено військові літаки. У вашингтонському Інституті вивчення війни пояснили, чому у місті не спрацювала протиповітряна оборона країни-агресора.

Вибухи на аеродромі Пскова РФ

Фото – t.me/s/ostorozhno_novosti

Американські аналітики у своєму звіті проаналізували атаку безпілотників на псковський аеродром, пояснивши, чому об’єкт ЗС РФ не захистила ППО, інформує «НБН».

Експерти звернули увагу на заяви російських «військкорів», які заявили, що по аеродрому вдарили більш ніж 21 БПЛА. Внаслідок атаки «друга армія світу» залишилася без чотирьох літаків Іл-76.

Московський мер Сергій Собянін заявляв про відбиття атаки на столицю держави-терориста. Ймовірно влада РФ вважала, що атакуватимуть Москву та її передмістя, тому зосередили ППО в цьому регіоні.

Крім того, росіяни змогли пропустити надзвичайно велику кількість безпілотників, які атакували псковський аеродром. Ймовірно, протиповітряна оборона РФ ще не адаптувалася до захисту від ударів дронів, які повторюються. Інцидент викликав критику пропагандистів та «військкорів» за нездатність оборонного відомства захистити територію країни-агресора.

Зазначимо, що атаку БПЛА на Псков прокоментували у Кремлі. Спікер Путіна Дмитро Пєсков поскаржився на «терористичну активність» України.

Exit mobile version