Ілона Маска звинуватили у зриві атаки захисників на Севастополь через відключення Starlink: що відповів мільярдер

Телерадіокомпанія СNN повідомила, що рік тому зірвався наступ українських військових на тимчасово окупований Севастополь у Криму через відключення Starlink Ілоном Маском. Американський мільярдер, глава корпорації SpaceX, прокоментував інформацію в ЗМІ.

Ілон Маск

Фото – ria.ru

У своєму Twitter-акаунті американський бізнесмен заявив, що його компанія не обмежувала ЗСУ доступ до Starlink у районі тимчасово захопленого півострова, оскільки він не був активований спочатку, інформує «НБН».

При цьому мільярдер зізнався, що Київ надсилав йому екстрений запит на активацію Starlink на шляху до кримського міста, проте він відповів відмовою. За словами Маска, українські військові хотіли відправити на дно більшу частину флоту ЗС РФ, яка стояла на якорі.

Глава корпорації SpaceX стверджує, що якби він виконав прохання Києва, його компанія нібито стала замішана у російсько-українській війні та ескалації бойових дій.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Маск відключає армії України зв’язок Starlink. У Пентагоні розповіли, як США вирішили проблему для захисників.

Exit mobile version