Орбан «пояснив», чому Угорщина не підтримує Україну та висунув умову Києву

Глава угорського уряду Віктор Орбан закликав Україну припинити «обмежувати» права етнічних угорців на своїй території. За словами скандального політика, лише у цьому випадку Будапешт почне підтримувати Київ на міжнародній арені.

Віктор Орбан

Фото – ria.ru

Під час виступу у парламенті прем’єр-міністр вкотре поскаржився на «утиск прав» етнічних угорців в Україні, інформує «НБН» з посиланням на Reuters.

Орбан заявив, що його країна, яка перебуває в Євросоюзі та Північноатлантичному Альянсі, не надаватиме підтримки Києву на міжнародній арені в жодному питанні, поки Україна не «відновить» права угорської нацменшини.

Зазначимо, що Будапешт має на увазі закон, ухвалений у нашій країні в 2017 році. Згідно з документом, у школах, де діти навчаються мовами нацменшин, частина предметів має викладатися українською мовою.

Раніше Орбан закликав Захід укласти угоду з кремлівським диктатором Володимиром Путіним, зокрема віддати Росії Крим та відмовити Києву у членстві в НАТО. У МЗС України потролили главу уряду Угорщини за абсурдні пропозиції.

Exit mobile version