Депутат угорського парламенту осадив Орбана за слова про «воєнну операцію» в Україні на зустрічі з Путіним

Депутат парламенту Угорщини, один із засновників опозиційного руху Momentum Мартон Томпош відреагував на скандал навколо зустрічі глави уряду Віктора Орбана із кремлівським диктатором Володимиром Путіним у Пекіні.

Віктор Орбан та Володимир Путін

Фото – ria.ru

У вівторок, 17 жовтня, російська пропагандистська агенція «РИА Новости» опублікувала фрагмент розмови із синхронним перекладом угорського прем’єр-міністра з президентом-агресором РФ у китайській столиці, інформує «НБН».

На відео чути, як скандальний угорський політик, згадуючи розв’язану державою-терористом війну проти України, під час зустрічі з Путіним вживає словосполучення «воєнна операція» (katona mûveletek).

На своїй Facebook-сторінці Томпош опублікував відповідні кадри розмови Орбана з лідером росіян. Опозиціонер нагадав прем’єр-міністру, що в Україні відбувається війна, під час якої за наказом глави Кремля вбивають угорців на Закарпатті.

«Ганьба!» – прокоментував відео політик.

Зазначимо, що під час розмови з президентом-агресором Орбан намагався його запевнити, що Будапешт не хотів протистояти Росії і намагається зберегти відносини з Москвою.

Exit mobile version