У Міноборони Німеччини обіцяють подвоїти військову допомогу Україні у 2024 році

Голова Міністерства оборони ФРН Борис Пісторіус повідомив, що наступного року Німеччина подвоїть військову допомогу Україні. У Бундестазі вдалося досягти згоди щодо цього питання.

Німеччина

Фото – radiosputnik.ru

В ефірі Bericht Berlin керівник оборонного відомства Німеччини підтвердив, що у 2024 році Берлін збільшить суму, яку країна виділяє на військову допомогу Україні, повідомляє «НБН».

За словами глави відомства, оборонні витрати ФРН мають затвердити на рівні 2,1% ВВП, що перевищує показник 2%, якого обіцяли досягти країни-члени Північноатлантичного Альянсу.

Пісторіус зазначив, що спочатку Берлін планував виділити на допомогу Києву 4 мільярди євро, однак у Бундестазі дійшли висновку, що суму можна збільшити до 8 мільярдів євро. Відповідний законопроект направлять на схвалення вже наступного тижня.

Напередодні західні ЗМІ повідомили, що коаліція Шольца схвалила подвоєння коштів, які ФРН виділить на військову допомогу ЗСУ наступного року.

Нагадаємо, що ФРН заявила про передачу ЗРК Patriot Україні. У Повітряних силах ЗСУ висловилися щодо нового постачання системи ППО.

Exit mobile version