Сі Цзіньпін обдурив Путіна з приводу переговорів із Байденом – росЗМІ

Російські ЗМІ повідомляють, що китайський лідер Сі Цзіньпін не виконав прохання кремлівського диктатора Володимира Путіна. Нібито глава КНР під час переговорів з американським президентом Джо Байденом мав передати «мирні ініціативи» Москви щодо війни в Україні.

Володимир Путін і Сі Цзіньпін

Фото – ria.ru

Російський Telegram-канал «Кремлівська табакерка», посилаючись на джерела у Міністерстві закордонних справ країни-агресора, пише, що глава Китайської Народної Республіки нібито обдурив Путіна з приводу переговорів із президентом США, інформує «НБН».

Повідомляється, що у жовтні на зустрічі в Пекіні кремлівський диктатор просив Сі Цзіньпіна під час переговорів із Байденом особисто передати йому «мирні ініціативи» Москви щодо врегулювання війни в Україні.

Дипломати країни-агресора поцікавилися у китайських колег, чи виконав глава КНР прохання Путіна. У Пекіні відповіли МЗС РФ, що китайський лідер не встиг обговорити з президентом США це питання, оскільки вони обговорювали багато різних тем.

Китайські дипломати підтвердили, що Сі Цзіньпін та Байден говорили про війну в Україні, проте не сказали росіянам, що саме обговорювалося. У зовнішньополітичному відомстві образилися на Пекін, який нібито обдурив Москву.

Крім того, глава Кремля нібито доручив МЗС посилено добиватися його переговорів з американським лідером, а також скасування «незаконного» ордера на арешт МКС.

Нагадаємо, Байден пояснив, чому називає лідера Китаю диктатором.

Exit mobile version