Орбан погрожує зірвати грудневий саміт ЄС щодо обговорення допомоги Україні та її вступу в Євросоюз – ЗМІ

Глава угорського уряду Віктор Орбан погрожує зірвати саміт лідерів держав-членів Європейського Союзу, на якому обговорюватиметься надання допомоги Києву та початок переговорів щодо інтеграції України в ЄС.

Віктор Орбан

Фото – bloomberg.com

Агентство Bloomberg повідомляє, що угорський прем’єр погрожує зірвати грудневий саміт глав європейських держав, на якому обговорюватимуться питання допомоги Україні та початок переговорів щодо її членства в організації, інформує «НБН».

Журналісти пишуть, що минулого тижня на зустрічі дипломатів Будапешт заявив про намір провести «стратегічне обговорення» фінансової підтримки Києва країнами-членами Євросоюзу, впливу на них антиросійських санкцій, перш ніж говорити про надання коштів українцям чи зобов’язань у сфері безпеки.

У матеріалі агентства наголошується, що Будапешт блокує переговорний процес щодо інтеграції Української держави в Євросоюз та середньостроковий огляд бюджету організації. Очевидно, главу уряду Угорщини більше не хвилюють загрози призупинити фінансування з Брюсселя.

Зазначимо, що Орбан напередодні знову оскандалився заявою про війну в Україні. Політик переконаний, що країна не зможе знайти рішення на фронті, оскільки РФ переможе.

Exit mobile version