Лавров їде у Скоп’є: три країни відмовилися від участі у саміті ОБСЄ

Глава Міністерства закордонних справ Російської Федерації приїде у Скоп'є на саміт країн ОБСЄ. У зв'язку з цим керівники зовнішньополітичних відомств трьох держав відмовилися від участі у заході.

Сергій Лавров

Фото - ru.armeniasputnik.am

Болгарія вирішила відкрити свій повітряний простір для літака керівника МЗС країни-агресора, щоб той потрапив до Північної Македонії на зустріч ОБСЄ, повідомляє «НБН» із посиланням на британське видання The Guardian.

Оскільки путінський міністр буде присутній на заході, глави дипломатичних відомств Литви, Латвії та Естонії відмовилися брати участь у заході.

Крім того, естонський міністр закордонних справ Маргус Цахкна під час виступу на зустрічі керівників МЗС країн-членів НАТО у вівторок, 28 листопада, розкритикував рішення допустити соратника Путіна до саміту.

За словами політика, присутність представника Кремля на заході принижує значення злочинів РФ в Україні. Він наголосив, що місце міністра країни-агресора – у спеціальному трибуналі, а не за столом ОБСЄ.

Нагадаємо, Лавров прокоментував слова глави Пентагону про військові плани держави-терориста на Польщу та держави Балтії.

Exit mobile version