Прем’єр-міністр Саксонії закликав до «заморожування» війни в Україні та похвалив Шольца за зволікання з постачанням Taurus

Глава уряду Саксонії Міхаель Кречмер вважає, що в Україні необхідно «заморозити» бойові дії, розкритикувавши заклики міністра закордонних справ ФРН Анналени Бербок відмовитись від дипломатії. Водночас прем'єр-міністр похвалив німецького канцлера Олафа Шольца за зволікання з постачанням ракет Taurus Києву.

Міхаель Кречмер

Фото – Jens Kalaene / dpa

В інтерв’ю німецькому виданню Tagesspiegel Кречмер заявив, що ні РФ, ні Україна не можуть виграти війну, тому бойові дії потрібно «заморозити», інформує «НБН».

За словами політика, Бербок переконана, що наразі не час для дипломатії. Він заявив, що глава МЗС ФРН «завжди хоче лише постачати зброю» Україні, що він вважає недостатнім. Прем’єр-міністр Саксонії закликав визнати, що конфлікт в Україні в цьому поколінні нібито не зможе вирішитись остаточно.

Глава уряду додав, що він не виступає за те, щоб Київ відмовився від своїх територій, а закликає зачекати на «стратегічне вікно в майбутньому».

Також Кречмер похвалив німецького канцлера Олафа Шольца, який зволікає з передачею крилатих ракет Taurus Україні.

Раніше черговим висловом про війну оскандалився голова угорського уряду Віктор Орбан. Політик заявив, що росіяни переможуть на полі бою, а Захід припустився помилки, ухваливши рішення про надання допомоги Україні.

Exit mobile version