Відмовилися стати у кадрі поруч із Лукашенком: три президенти бойкотували спільне фото на зустрічі ООН

На кліматичному саміті Організації Об'єднаних Націй у Дубаї лідери держав мали зробити спільну фотографію. Проте президенти трьох країн відмовилися з'являтися у кадрі із білоруським диктатором Олександром Лукашенком.

Олександр Лукашенко

Фото – belta.by

У п’ятницю, 1 грудня, під час конференції ООН зі зміни клімату в Дубаї глави Польщі, Литви та Латвії відмовилися робити спільне фото разом із нелегітимним президентом Білорусі, інформує «НБН» із посиланням на LRT.

Литовський лідер Гітанас Науседа заявив, що з’явитися в одному кадрі разом із соратником Путіна, який є співучасником агресії РФ проти України, було б лицемірно. Він зазначив, що Лукашенко разом із Кремлем несе відповідальність за війну та руйнує майбутнє світу.

За словами політика, спільний знімок учасників зустрічі ООН – сімейне фото, а білоруський диктатор не належить до тієї родини, до якої він та його колеги з Польщі Анджей Дуда та Латвії Едгарс Рінкевичс хочуть належати.

Нагадаємо, що іншого соратника кремлівського диктатора Сергія Лаврова бойкотували на саміті ОБСЄ у Скоп’є. Під час виступу путінського міністра низка глав МЗС країн-учасниць вийшли із зали.

Exit mobile version