Боєприпаси для України: у Міноборони Фінляндії заявили про намір збільшити виробництво снарядів

Голова Міністерства оборони Фінляндії Антті Хаккянен повідомив, що Гельсінкі хочуть збільшити виробництво боєприпасів, щоби постачати снаряди для Збройних сил України. Чиновник повідомив терміни вирішення відповідного питання.

Фінляндія

Фото – Merja Partanen / Pixabay

В інтерв’ю фінському виданню Iltalehti керівник оборонного відомства розповів, що завершилися переговори щодо нарощування випуску снарядів для допомоги армії України, інформує «НБН».

За його словами, рішення буде ухвалено найближчим часом, ймовірно, вирішиться до 25 грудня. Хаккянен зазначив, що мета Гельсінкі – підтримати Київ більше, ніж зараз, і вже оголошено план зі значного збільшення випуску боєприпасів на десятки мільйонів євро.

Нагадаємо, що фінське керівництво надає нашій країні оборонну та гуманітарну підтримку після повномасштабного вторгнення російських окупаційних сил. Нещодавно Гельсінкі схвалили надання вже двадцятого пакету військової допомоги Україні.

Раніше про проблему постачання боєприпасів ЗСУ висловився екс-командувач військами США в Європі Бен Ходжес. Генерал-лейтенант у відставці заявив, що Україна має зробити все, щоби збільшити власне виробництво снарядів.

Exit mobile version