Путін похвалив Ердогана за «провідну роль» у врегулюванні ситуації на Близькому Сході

У четвер, 14 грудня, проходить «пряма лінія» із кремлівським диктатором Володимиром Путіним. Російський лідер висловився про війну на Близькому Сході, похваливши турецького президента Реджепа Ердогана, який нібито відіграє «провідну роль» для вирішення ситуації в регіоні.

Володимир Путін

Фото – apnews.com

Глава держави-агресора заявив, що те, що відбувається на Близькому Сході, – це катастрофа. За словами Путіна, турецький лідер звертає увагу на цю трагедію, нібито граючи «провідну роль» для врегулювання ситуації в Газі та забезпечення умов для довгострокового миру, інформує «НБН».

Диктатор закликав подивитися на так звану «спецоперацію» та на боротьбу Ізраїлю з терористами ХАМАСу у Газі, цинічно наголосивши, що нібито «нічого такого в Україні немає».

Лідер росіян заявив, що Москва, як і Анкара, вважає, що потрібно створити палестинську державу, створити основу для врегулювання ситуації в регіоні, «зберегти людей» у Газі та забезпечити постачання гуманітарної допомоги.

Нагадаємо, що глава Туреччини звинуватив Єрусалим у намірі знищити Газу. Ердоган неодноразово називав Ізраїль «військовим злочинцем», а бойовиків ХАМАСу – «захисниками».

Exit mobile version