Радник Орбана пояснив, чому угорський прем’єр залишив залу під час голосування ЄС щодо України

Радник з питань політики глави уряду Угорщини Балаж Орбан пояснив, чому прем'єр-міністр вийшов із зали під час голосування лідерів ЄС відносно початку переговорів щодо вступу України до організації. Представник Будапешта заявив, що позиція Угорщини у цьому питанні залишається незмінною.

Балаж Орбан

Фото – twitter.com/BalazsOrban_HU

На своїй сторінці у соцмережі Х політичний радник глави угорського уряду написав, що Будапешт не змінив своєї думки стосовно переговорного процесу щодо інтеграції України в ЄС, зазначивши, що Київ нібито не готовий до цього процесу, інформує «НБН».

Також чиновник пояснив, чому прем’єр-міністр не був присутнім у залі під час голосування лідерів Євросоюзу щодо українського питання. За його словами, Орбан вирішив залишити засідання та утриматися від голосування.

Глава угорського уряду нібито не хотів завадити процесу, а мав намір уникнути співпраці у ухваленні рішення, яке Будапешт вважає помилкою.

Політик додав, що у майбутньому в Європейському Союзі буде потрібно щонайменше 70 одноголосних рішень для схвалення членства України в організації. При цьому він не уточнював, чому в цих випадках угорська сторона не може знову утриматися для розблокування прийняття рішення.

Раніше радник Орбана висунув умову для розблокування Будапештом 50 мільярдів євро допомоги Києву від Євросоюзу.

Exit mobile version