В ISW пояснили псевдоісторичні висловлювання Путіна про Україну

Під час виступу на засіданні колегії МО РФ 19 грудня президент-агресор Володимир Путін вкотре перекрутив історію у спробі виправдати вторгнення РФ в Україну. У вашингтонському Інституті вивчення війни пояснили абсурдні заяви військового злочинця.

Володимир Путін

Фото – ria.ru

У звіті ISW зазначається, що у зверненні до колегії оборонного відомства РФ глава Кремля спробував видати себе за сучасного російського царя та виправдати повномасштабну війну проти України за допомогою «історичних фактів», інформує «НБН».

Американські аналітики звернули увагу на те, як Путін обговорював жителів «південно-східної України». Військовий злочинець використав концепцію «співвітчизників за кордоном», які мають мовну, культурну та історичну прив’язаність до країни-агресора. Таким чином, диктатор спробував представити напад РФ на сусідню країну як історично виправдану подію.

Експерти нагадали, що глава Кремля назвав Росію «єдиним гарантом» територіальної цілісності та суверенітету України, а також стверджував, що західне населення країни хоче повернутися на свою «історичну батьківщину» – до Польщі, Угорщини чи Румунії.

В ISW пояснили, що лідер росіян вибірково використовує аспекти історії Центральної та Східної Європи як зброю, щоб позбавити Україну її суверенітету, визнаного міжнародною спільнотою.

Нагадаємо, президент-агресор порівняв напад РФ на Україну з війною Ізраїлю проти бойовиків ХАМАСу. В адміністрації Байдена прокоментували висловлювання Путіна.

Exit mobile version