Орбан «пояснив», чому на зустрічі з Путіним не назвав вторгнення РФ в Україну війною

Глава уряду Угорщини Віктор Орбан спробував пояснити, чому на зустрічі із кремлівським диктатором Володимиром Путіним він не назвав повномасштабне вторгнення Російської Федерації в Україну війною.

Віктор Орбан

Фото – facebook.com/orbanviktor

Під час щорічної пресконференції у Будапешті скандальний прем’єр-міністр спробував виправдатись за те, що на зустрічі з главою Кремля він назвав напад Росії на Україну «спеціальною операцією», інформує «НБН» із посиланням на Bloomberg.

За словами глави угорського уряду, в Україні нібито відбувається «військова операція», оскільки між країнами не було оголошення війни. Орбан наголосив, що війна буде тоді, коли Кремль оголосить війну.

Політик зазначив, що всі мають бути щасливими, що немає оголошення війни, інакше в країні-агресорі почалася б загальна мобілізація.

Прем’єр-міністр додав, що буде радий при наступній зустрічі з лідером росіян використовувати слово «війна» і в нього «буде в цьому потреба». Водночас Орбан наголосив, що найближчим часом він не планує проводити двосторонні переговори із диктатором.

Нагадаємо, угорський прем’єр висловився про нещодавню зустріч із лідером українців Володимиром Зеленським в Аргентині.

Exit mobile version