РФ отримала від КНДР понад 1000 контейнерів зі снарядами: у США розкрили, що Пхеньян хоче отримати натомість

Посол США при НАТО Джуліан Сміт заявила, що Кім Чен Ин відправив державі-терористу понад 1000 контейнерів із боєприпасами для артилерії. Дипломатка повідомила, що північнокорейський диктатор хоче отримати від Кремля натомість.

Боєприпаси

Фото – sputnik.ru

На брифінгу Сміт повідомила, що, за даними Вашингтона, країна-агресор нещодавно отримала від Пхеньяну артилерійські снаряди. До Москви було доставлено понад 1000 контейнерів із боєприпасами із КНДР, пише «НБН» з посиланням на «Укрінформ».

Дипломатка уточнила, що переміщення контейнерів із снарядами на вантажних суднах із Північної Кореї до РФ зафіксовано на супутникових знімках. У Вашингтоні переконані, що Кремль має намір застосувати ці боєприпаси у війні проти України.

Посол США при Альянсі додала, що в обмін на снаряди північнокорейський диктатор хоче отримати від російського керівництва військові технології, включаючи бронетехніку, винищувачі, ракети класу «земля-повітря», обладнання для виготовлення балістичних ракет та інше.

Нагадаємо, через дефіцит вітчизняних боєприпасів ЗС РФ в Україні змушені використовувати північнокорейські снаряди. У Генштабі розповіли, які проблеми загарбникам створюють такі «подарунки» від КНДР.

Exit mobile version