Немає ресурсів для відкриття другого фронту – у Міноборони Литви оцінили загрозу нападу РФ на НАТО

У Міністерстві оборони Литви прокоментували матеріал німецького видання Bild щодо підготовки Бундесверу до гібридної атаки Російської Федерації на східний фланг Північноатлантичного Альянсу. У відомстві оцінили загрозу нападу країни-агресора на НАТО.

Міноборони Литви

Фото – A. Pliadžio/KAM nuotr.

В оборонному відомстві Литви, коментуючи публікацію німецьких журналістів, заявили, що Росія не має ресурсів для відкриття другого фронту, інформує «НБН» з посиланням на видання Delfi.

У литовському Міноборони вважають, що доки не закінчилися бойові дії на українській території, важко припускати, що держава-терорист перерозподілить пріоритети та почне нарощувати сили на інших напрямках.

У відомстві зазначили, що росіяни зберігають значні потужності та регулярно поповнюють їх біля лінії фронту в Україні. На сьогодні пріоритет РФ – не зазнати поразки у війні проти сусідньої держави, на що Кремль спрямовує певні ресурси.

В той же час в Естонії вважають, що для НАТО існує військова загроза з боку Росії. Глава уряду Кая Каллас розповіла, скільки років мають країни-члени організації, щоб підготуватися до агресії РФ проти Альянсу.

Exit mobile version