Якщо Путіну це зійде з рук, відкриється скринька Пандори – Блінкен висловився щодо ризиків припинення підтримки України США

Державний секретар США Ентоні Блінкен висловився щодо ризиків залишити Україну без підтримки Вашингтона. Чиновник розповів про наслідки відмови Конгресу схвалити надання фінансової допомоги Києву.

Ентоні Блінкен

Фото – Joshua Roberts/REUTERS

В інтерв’ю CNBC у Давосі держсекретар США зазначив, що не існує «чарівного горщика» з грошима, тому Конгрес має виділити необхідні кошти для допомоги Україні. Інакше відсутність фінансування стане проблемою не тільки для Києва, а й для лідерства Америки в усьому світі, інформує «НБН».

За словами посадовця, на зустрічі з українським лідером Володимиром Зеленським вони обговорювали агресію РФ. Він зазначив, що навіть цієї хвилини окупанти продовжують запускати ракети по цивільних, інфраструктурі, житлових будинках.

При цьому, як зазначив Блінкен, країна-агресор зазнає стратегічної невдачі в Україні й важливо, щоб така тенденція зберігалася. Представник Вашингтона пояснив, що якщо війна зійде з рук кремлівському диктатору Володимиру Путіну, тоді відкриється скринька Пандори і глава РФ не зупиниться на Україні.

Держсекретар США зазначив, що російсько-українська війна не триватиме вічно, тож витрати на допомогу Києву є тимчасовими. Крім того, найкращою відповіддю главі Кремля буде Україна, яка не лише вижила, а й стала державою, яка процвітає.

Нагадаємо, Зеленський у Давосі висловився щодо термінів ухвалення рішень у США та ЄС щодо надання коштів для допомоги нашій країні.

Exit mobile version