Ми часто на два кроки позаду Путіна – президент Латвії закликав Європу готуватися до атак із боку РФ

Глава Латвії Едгарс Рінкевичс закликав країни Європи готуватися до гібридної війни з боку держави-терориста та покращувати свою оборонну промисловість. Політик вважає, що сьогодні кремлівський диктатор Володимир Путін знаходиться на два кроки попереду НАТО.

Едгарс Рінкевичс

Фото – Saeima / Reinis Inkēns

Висловлюючись у Давосі щодо російсько-української війни, Рінкевичс зазначив, що Європа часто перебуває на крок, а то й два позаду глави Кремля. Президент Латвії зізнався, що іноді лідерів Північноатлантичного Альянсу доводиться переконувати, що вони бачитимуть неприємніші речі.

Про це повідомляє «НБН» з посиланням на видання LIGA.net.

За словами політика, Європа має діяти наперед, адже вже зараз Путін знаходить, як її атакувати. Глава держави вважає, що президент-агресор хоче відновити не СРСР, а Російську імперію кінця 19 століття. Він підкреслив, що цей план військового злочинця став очевиднішим після вторгнення військ РФ в Україну.

Рінкевичс закликав європейські держави підвищувати потенціал своєї оборонної промисловості, щоб мати більше зброї для себе та мати можливість надавати її Києву.

Раніше в МЗС Латвії заявили, що загроза для Європи з боку РФ зберігатиметься, навіть якщо вона зазнає поразки у війні проти України й у Кремлі зміниться влада.

Exit mobile version