Австралія утилізує 45 гелікоптерів: стало відомо, чому Taipan не відправлять в Україну

Австралія має намір утилізувати 45 гелікоптерів MRH-90 Taipan, незважаючи на те, що Україна надсилала офіційний запит на їх отримання. У Міністерстві оборонної промисловості пояснили, чому Києву не нададуть цю техніку.

Гелікоптер MRH-90 Taipan

Фото – AP Photo / ADF/Mr Bradley Richardson

Голова Міністерства оборонної промисловості Австралії Пет Конрой повідомив, що Київ надто пізно надіслав запит на отримання гелікоптерів Taipan – у грудні минулого року, інформує «НБН» з посиланням на Breaking Defense.

Чиновник розповів, що уряд ухвалив рішення щодо утилізації цієї техніки торік у вересні. Цьому передувала загибель чотирьох військовослужбовців під час навчань внаслідок аварії гелікоптера Taipan біля узбережжя штату Квінсленд.

За словами Конроя, влада має намір замінити ліквідований парк гелікоптерів, які мали проблеми з безпекою та експлуатацією, американськими багатоцільовими Black Hawk. Taipan розбирають і продаватимуть їх запчастини.

Міністр зазначив, що на момент надходження офіційного запиту української влади на отримання цієї техніки, в Австралії вже три місяці відбувався процес її утилізації.

Нагадаємо, депутати Бундестагу не підтримали надання Україні крилатих ракет Taurus.

Exit mobile version