Фіцо оскандалився заявою про Крим та Донбас, пообіцявши блокувати вступ України в НАТО

Глава словацького уряду Роберт Фіцо заявив, що Київ має відмовитися від захоплених російськими військами територій заради завершення війни. Також прем'єр-міністр повідомив, що він блокуватиме інтеграцію України в Північноатлантичний Альянс.

Роберт Фіцо

Фото – EPA-EFE/JAKUB GAVLAK

В інтерв’ю RTVS представник Братислави заявив, що між Києвом та Москвою має бути «якийсь компроміс» – Україна повинна віддати захоплені регіони РФ, інформує «НБН».

Політик переконаний, що російські війська не підуть із Криму, Донецької та Луганської областей. Він наголосив, що це нібито нереально, тому єдиний спосіб завершити війну – віддати Путіну окуповані регіони.

Також напередодні зустрічі з главою українського уряду Денисом Шмигалем представник Братислави заявив, що він повідомить своєму колезі про намір блокувати вступ його країни в НАТО.

Фіцо зазначив, що він ветує інтеграцію України в Альянс, оскільки рішення щодо членства країни в організації нібито розв’яже Третю світову війну.

Крім цього, прем’єр додав, що Україна – «не незалежна та суверенна» країна, «одна з найкорумпованіших у світі», яку нібито контролює Вашингтон.

Нагадаємо, раніше Фіцо стверджував, що Братислава не блокуватиме початок переговорів щодо членства України в Альянсі.

Exit mobile version