Є дві причини: ЗМІ з’ясували цілі продажу ракет Кім Чен Ином Путіну

Західні ЗМІ пишуть про те, що північнокорейський диктатор Кім Чен Ин поставляє президенту-агресору РФ Володимиру Путіну балістичні ракети з двох причин. Главу КНДР цікавить не лише заробіток на продажі зброї.

Кім Чен Ин та Володимир Путін

Фото – ALEXANDER ZEMLIANICHENKO/POOL/AFP

Американське інформаційне агентство Bloomberg повідомляє, що глава Кремля попросив північнокорейського диктатора надати Росії понад мільйон артилерійських снарядів. У свою чергу, Пхеньян відправив Москві ракети, які за розміром і динамікою польоту аналогічні російським «Іскандерам», інформує «НБН».

Журналісти пишуть, що КНДР, економіка якої постраждала від санкційного удару, потребує іноземних доходів. Проте Кім Чен Ин продає Кремлю зброю не лише з комерційної причини.

Північнокорейський диктатор одержує від російських окупантів характеристику своєї зброї на війні. Військова та технічна інформація, надана загарбниками, допоможе Пхеньяну вдосконалити майбутні розробки та стратегії нападу.

Нагадаємо, у грудні Генштаб ЗСУ повідомляв, що через брак боєприпасів ЗС РФ змушені використовувати північнокорейські снаряди. Однак окупанти зіткнулися з проблемами через «подарунки» від КНДР, які часто розриваються прямо у стволах.

Exit mobile version