Глава МЗС Латвії розповів, як ЄС може виконати обіцянку щодо постачання мільйона боєприпасів Україні до весни

Керівник Міністерства закордонних справ Латвії Криш'яніс Каріньш вважає, що Європейський Союз може виконати свою обіцянку щодо передачі мільйона боєприпасів Україні до весни. За словами дипломата, для цього необхідно провести закупівлю снарядів за межами ЄС.

Глава МЗС Латвії Кріш’яніс Каріньш

Фото – Ken Mürk/ERR

На засіданні ради ЄС із закордонних справ у Брюсселі глава зовнішньополітичного відомства Латвії висловив упевненість у тому, що Україна може отримати обіцяний Євросоюзом мільйон боєприпасів до весни цього року.

Про це повідомляє «НБН» з посиланням на пресслужбу МЗС Латвії.

Дипломат закликав закупити мільйон снарядів для Києва у державах за межами Європейського Союзу. Міністр вважає, що такий крок допоможе надіслати обіцяні боєприпаси в Україну до березня.

Також Каріньш заявив про необхідність швидкого ухвалення рішення про подальші інструменти підтримки Києва, наголосивши, що це в інтересах Європи. Зокрема, за словами глави МЗС, ЄС має створити Український фонд у рамках Європейського фонду для продовження підтримки країни, яка бореться із окупантами.

Нагадаємо, що держави-члени ЄС хочуть виділити для допомоги Україні 50 мільярдів євро, проте Угорщина блокує цей процес. Представник глави уряду Віктора Орбана вважає, що ЄС та Будапешт не зможуть домовитись про надання цих коштів Києву.

Exit mobile version