Орбан заявив, що Трамп «єдиний», хто може зупинити війну в Україні

Глава угорського уряду Віктор Орбан вважає, що якби два роки тому США керував Дональд Трамп, повномасштабна війна в Україні не розпочалася б. Крім того, представник Будапешта переконаний, що скандальний американський політик може завершити бойові дії.

Дональд Трамп і Віктор Орбан

Фото – globallookpress.com

Угорський прем’єр-міністр в інтерв’ю французькому виданню Le Point зазначив, що у 2016 році на виборах у США всі чекали на перемогу Гілларі Клінтон. За словами Орбана, він тоді казав, що в Європі потрібен Трамп, інформує «НБН».

Представник Будапешта вважає його одним із найуспішніших американських лідерів у зовнішній політиці. Прем’єр зазначив, що 45-й президент США не розпочав жодної війни.

Політик заявив, що якби у лютому 2022 року главою Америки був би Трамп, то нібито російсько-українська війна не розпочалася. Орбан підкреслив, що зараз він не бачить у Європі чи США когось, окрім скандального американського політика, хто був би досить сильним лідером, щоб зупинити бойові дії, додавши, що «мир має ім’я – Дональд Трамп».

Нагадаємо, що 45-й глава США неодноразово обіцяв швидко завершити російсько-українську війну. Представник Адміністрації президента РФ Дмитро Пєсков прокоментував заяви Трампа.

Exit mobile version