Конгрес США проголосує за виділення $17 млрд. допомоги Ізраїлю: про Україну річ не йде

Стало відомо, що палата представників США вже наступного тижня проголосує за проєкт закону щодо допомоги Ізраїлю, яка оцінюватиметься в сімнадцять мільярдів доларів. 

Майк Джонсон

Фото - zn.ua

Як інформує “НБН“, про це пише “РБК-Україна” з посиланням на Bloomberg.

Отже, спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон заявив, що Палата представників США вже наступного тижня проголосує за проект закону про надання Ізраїлю допомоги, розмір якої перевищує 17 мільярдів доларів.

Згідно зі словами Джонсона, такий крок потрібен для того, щоб якнайшвидше надати допомогу Ізраїлю в його боротьбі з терористичною організацією ХАМАС у Секторі Газа. Також Джонсон додав, що наразі Штати не мають часу, щоб розглядати пакет, який об’єднує допомогу Україні та Ізраїлю.

Таку пропозицію вже незабаром, після вельми тривалих переговорів оприлюднить Сенат США, – наголосив Джонсон.

Як відомо, законопроєкт, за який голосуватимуть, передбачає собою гроші на ізраїльські системи ППО “Залізний купол” і “Залізний промінь”, а також військові операції Штатів на Близькому Сході та посилений захист американського персоналу в посольствах. 

Також відомо й те, що проєкт закону не матиме компенсаційних скорочень видатків на відміну від законопроєкту про допомогу Ізраїлю на чотирнадцять мільярдів доларів США, ухваленого Палатою представників через заперечення Демократичної партії.   

Нагадаємо, раніше Путін порівняв військове вторгнення РФ в Україну з війною Ізраїлю проти ХАМАС.

Exit mobile version