Сенат США оприлюднив новий проєкт закону про додаткове фінансування: скільки грошей і на що отримає Україна

На офіційному сайті прес-служби Білого дому з'явилася інформація про те, що Сенат США оприлюднив новий проєкт закону про додаткове фінансування. Примітно, що цей документ об'єднує виділення грошей для допомоги Україні, Ізраїлю, а також на зміцнення південного кордону Сполучених Штатів Америки.

Білий дім

Фото - liga.net

Як інформує “НБН“, ця інформація була опублікована прес-службою Білого дому, а також офіційним сайтом Сенату США.

Так, згідно з текстом проєкту закону, загальна сума грошових коштів, що виділяються, становить 118 мільярдів доларів США. На потреби України з цієї суми передбачено 60 мільярдів доларів. Ще близько чотирнадцяти мільярдів підуть на підтримку Ізраїлю, а на захист кордонів США – 20 мільярдів і 23 мільйони.

Згідно з можливими даними, приблизно двадцять мільярдів доларів з пакету допомоги Україні буде спрямовано на те, щоб замістити склади в самих Штатах, а близько чотирнадцяти мільярдів доларів США підуть на закупівлю нової зброї в американських підприємств для Збройних сил України.          

Крім того, в цьому законі передбачена також і гуманітарна допомога жителям Сектора Гази, України, а також Західного берега річки Йордан у розмірі десяти мільярдів доларів США.

 У своєму спеціальному зверненні американський лідер закликав ухвалити новий проєкт закону. Ба більше, Байден пообіцяв підписати його відразу ж після ухвалення.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що Конгресс США проголосує за допомогу Ізраїлю без згадки про Україну.

Exit mobile version