На Заході стурбовані тим, що рішення Зеленського про звільнення Залужного дасть «зворотний ефект» – ЗМІ

Західні партнери Києва стурбовані ймовірним звільненням генерала Валерія Залужного з посади головкома ЗСУ. На думку союзників, відповідне рішення українського лідера Володимира Зеленського може мати «зворотний ефект».

Валерій Залужний

Фото – facebook.com/GeneralStaff.ua

Британське видання Financial Times, посилаючись на західних чиновників, пише, що союзники України стривожені через можливе звільнення Залужного, повідомляє «НБН».

Журналісти цитують одного з представників держави G7, яка постачає Україні зброю. За словами співрозмовника, головком ЗСУ користується великою популярністю серед військовослужбовців та співвітчизників. Рішення Зеленського звільнити генерала може мати «зворотний ефект» у момент, коли єдність є вирішальною.

ЗМІ також опублікували коментар генерал-майора ЗС Австралії у відставці Міка Райана. Він переконаний, що заміна головкома ЗСУ може негативно вплинути на допомогу країні, зокрема від США. Конгрес здатний скористатися звільненням воєначальника як доказ того, що Вашингтон не повинен продовжувати підтримувати Україну.

У матеріалі зазначається, що замість Залужного Зеленський може призначити головнокомандувачем ЗСУ начальника ГУР МОУ Кирила Буданова чи командувача Сухопутних військ Олександра Сирського.

Один із чиновників повідомив журналістам, що західні союзники Києва нервують у зв’язку з перспективою призначення головного розвідника України на посаду головкома через його відому «нахабну тактику».

Нагадаємо, мер столиці Віталій Кличко прокоментував чутки про звільнення Залужного.

Exit mobile version