В ISW розкрили, скільки Кремль платить Ірану за дрони-камікадзе «Шахед»

Російська Федерація продовжує купувати у Ірану дрони-камікадзе «Шахед», які використовує для атак на Україну. У вашингтонському Інституті вивчення війни розкрили, скільки грошей отримує Тегеран від Москви за постачання ударних безпілотників.

Іранські дрони

Фото – Iranian Army Office/ZUMA/IMAGO

Американські експерти у своєму звіті звернули увагу на дані про виробництво «Шахедів» для РФ, отримані групою хакерів Prana Network з поштових серверів іранської компанії IRGC Sahara Thunder, які вона зламала, повідомляє «НБН».

Аналітики зазначають, що у документах є відомості про вартість іранських дронів-камікадзе. Оприлюднена хакерами інформація свідчить, що Кремль платить Тегерану 193 000 доларів за Shahed-136 партіями по 6000 дронів-камікадзе, що загалом становить 1,1 мільярда доларів.

Крім того, Москва також хоче за рік купити 677 БПЛА Shahed-238 одного типу, за які заплатить близько 974 мільйонів доларів. Також РФ має намір придбати 2310 таких же безпілотників іншого типу, що обійдеться як мінімум у 2,1 мільярда доларів.

В ISW звернули увагу на обговорення високої вартості «Шахедів» російськими військкорами. Зазначається, що ціна на дрони-камікадзе включає ризики, які бере на себе Тегеран, поставляючи БПЛА Москві.

Раніше стало відомо, що росіяни почали випускати аналоги «Шахедів» під назвою «Яструб».

Exit mobile version