Дзвонив та погрожував відплатою – Байден висловився щодо причетності Трампа до провалу голосування Сенату за підтримку України

Глава США Джо Байден пояснив провал голосування Сенату за законопроект щодо допомоги Україні та Ізраїлю. За його словами, колишній американський лідер Дональд Трамп дзвонив законодавцям від Республіканської партії та погрожував їм. Однак конгресмени можуть ухвалити інший документ, який дозволить фінансово підтримати Київ та Єрусалим.

Джо Байден

Фото – AFP / BRENDAN SMIALOWSKI

Американський лідер розкритикував опозиційну політичну силу за блокування двопартійної угоди. Байден заявив, що 45-й президент США Дональд Трамп дзвонив законодавцям від Республіканської партії напередодні голосування.

Про це повідомляє «НБН» з посиланням на CNN.

Глава держави повідомив, що сенаторам надходили дзвінки від мільярдера з «погрозами відплати», якщо ті підтримають законопроект, який передбачає виділення великого пакету допомоги Україні та Ізраїлю.

В результаті 7 лютого 60 сенаторів проголосували проти та 49 законодавців – за, позбавивши можливості Вашингтон виділити гроші Києву та Єрусалиму.

Посол України в США Оксана Маркарова повідомила, що 8 лютого Сенат проведе процедурне голосування, щоб розпочати процес обговорення пакету іноземної допомоги без положень щодо безпеки кордонів. Очікується, що ухвалений законодавцями документ дозволить фінансово підтримати нашу країну, Ізраїль і Тайвань.

Нагадаємо, в ЄС ухвалили рішення про виділення 50 мільярдів євро допомоги Україні. Глава уряду Угорщини Віктор Орбан видав угоду європейських лідерів за свою перемогу.

Exit mobile version