Німці усвідомлюють небезпеку перемоги РФ у війні, проте їхня готовність допомагати Україні знижується – соцопитування

Більшість громадян ФРН усвідомлює небезпеку наслідків поразки України у війні проти Російської Федерації. При цьому, готовність надавати країні допомогу серед німців знижується, що підтверджують результати соціологічного опитування.

Німеччина

Фото – reuters.com

За результатами дослідження Munich Security Index 2024 більшість громадян ФРН бачить ризик агресії росіян проти інших держав у разі поразки України у війні – 56%. 48% німців переконані, що Європа буде у безпеці лише у разі перемоги українців.

Про це повідомляє «НБН» з посиланням на видання DW.

Водночас лише 25% респондентів погоджуються на збільшення прийому українських біженців. У травні 2022 року таку готовність висловлювали 46% опитаних. Проти збільшення прийому переселенців із України виступає 32% громадян ФРН.

Журналісти зазначають, що більшість німців не підтримують розширення військової допомоги Києву, зокрема постачання важких озброєнь. Крім цього, дедалі менше респондентів виступають за посилення санкційного тиску на РФ.

Раніше соціологи з’ясували, що більшість громадян ФРН хочуть відставки Олафа Шольца. Фахівці повідомили, кого німці хочуть побачити на посаді канцлера.

Exit mobile version