Пашинян заявив, що Вірменія – не союзник РФ у війні: у Єревані можуть переглянути членство в ОДКБ

Глава уряду Вірменії Нікол Пашинян заявив, що його країна – не союзник росіян у війні проти України. Також політик повідомив, що у Єревані можуть переглянути членство в ОДКБ, висловившись щодо вступу країни до Північноатлантичного Альянсу.

Нікол Пашинян

Фото – rbc.ru

В інтерв’ю британському виданню The Telegraph глава уряду Вірменії заявив, що від початку вторгнення військ РФ в Україну його країна не була союзником держави-терориста, інформує «НБН».

За словами політика, у Єревані можуть переглянути членство в ОДКБ. До такого кроку владу Вірменії підштовхують дискусії всередині країни про те, чи відповідає стратегія, заснована на Організації договору про колективну безпеку, довгостроковим інтересам держави.

Також прем’єр висловився щодо інтеграції його держави в Північноатлантичний Альянс. Пашинян зазначив, що членство в НАТО не є питанням, яке керівництво країни обговорювало чи обговорює.

Нагадаємо, що Єреван проігнорував останні засідання країн-членів ОДКБ, які відбулися у Мінську та Москві. Водночас у Кремлі вважають, що ця організація начебто досі актуальна.

Exit mobile version