Туск прокоментував блокування прикордонних переходів з Україною польськими фермерами

Глава уряду Польщі Дональд Туск прокоментував чергову акцію протесту польських фермерів, які блокують прикордонні переходи з Україною. Прем’єр-міністр заявив, що Варшава не дозволить, щоб громадяни сусідньої держави наживалися за рахунок аграріїв її країни.

Дональд Туск

Фото – afp.com

Туск розповів, що під час першого візиту до Києва він обговорював з українським лідером Володимиром Зеленським позицію Варшави щодо польського бізнесу, інформує «НБН» з посиланням на RMF24.

Глава польського уряду зазначив, що Варшава хоче допомогти Україні як державі та її громадянам як народу у протистоянні з російськими загарбниками, і в цьому питанні її позиція залишається незмінною.

При цьому, як заявив політик, польська влада не хоче, щоб хтось в Україні використовував відкритість та емпатію їхньої країни для нечесної та нерівної конкуренції з польськими аграріями.

Прем’єр-міністр попередив, що якщо ігнорувати невдоволення фермерів Польщі, це може призвести до зростання антиукраїнських настроїв. Туск додав, що сусідня держава має поважати інтереси представників західного світу, якщо вона не хоче зламати прагнення союзників допомагати їй.

Нагадаємо, що польські аграрії почали висипати зерно з українських фур, які перетнули кордон.

Exit mobile version