Столтенберг розповів, чи будуть українські пілоти F-16 завдавати ударів по об’єктах в РФ

Генеральний секретар Організації Північноатлантичного договору Єнс Столтенберг розповів, в якому разі ефект від застосування захисниками багатофункціональних винищувачів F-16 у війні з РФ буде сильнішим, відповівши, чи будуть льотчики Сил оборони атакувати військові об'єкти на території країни-агресора.

Єнс Столтенберг

Фото – reuters.com

Генсек Північноатлантичного Альянсу заявив, що неможливо сказати, коли Україна отримає американські літаки, зазначивши, що союзники Києва хочуть, щоб він отримав винищувачі якнайшвидше, інформує «НБН» із посиланням на європейську службу «Радіо Свобода».

При цьому Столтенберг переконаний, що ефект від американської авіації на війні в Україні буде сильнішим, якщо льотчики будуть якісно навчені, а екіпажі, обслуговуючий персонал – добре підготовлені.

Представник Північноатлантичного Альянсу зазначив, що українці мають право на самооборону, зокрема на обстріл військових об’єктів на території держави-терориста за допомогою західних винищувачів.

Нагадаємо, у ПС ЗСУ повідомили про готовність наших пілотів до переходу на F-16, розповівши, скільки американських бойових літаків може отримати Київ.

Exit mobile version