У Білому домі розглядають виділення коштів на допомогу Україні із бюджету Пентагону – ЗМІ

В Адміністрації президента США Джо Байдена розглядають альтернативні варіанти фінансової підтримки України. Зокрема, у Білому домі обговорюють виділення близько 200 мільйонів доларів із резервів Пентагону.

США

Фото – АР

Агентство Bloomberg пише, що зараз Україна стикається з нестачею артилерії, а путінські окупаційні сили в останні тижні досягли невеликих територіальних завоювань. У Байдена розглядають варіант виділення близько 200 мільйонів доларів із фінансування армії США, щоб сплатити для ЗСУ боєприпаси, критично важливу зброю та інше обладнання, інформує «НБН».

Журналісти зазначають, що у Білому домі з цього приводу відбуваються дебати, що свідчить про зусилля американського керівництва у пошуках будь-якої можливості для підтримки Києва.

За даними ЗМІ, в Адміністрації президента США ще не ухвалили відповідного рішення, зосередившись на просуванні прийняття законопроекту про допомогу Україні Палатою представників.

Нагадаємо, днями Еммануель Макрон закликав союзників не виявляти боягузтво у питанні України. Глава Міноборони ФРН Борис Пісторіус відповів на висловлювання французького лідера.

Exit mobile version